Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική
Transoral Robotic Surgery • T.O.R.S.

Aποτελεί την πιο προηγμένη χειρουργική μέθοδο θεραπείας της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου
και την αντιμετώπιση καλοήθων και κοκοήθων όγκων της οπίσθιας περιοχής της
γλώσσας και του στοματοφάρυγγα.

Profile Designer
Aπόδοση αρμονικών αναλογιών προσώπου

Ο γναθοπροσωπικός χειρουργός είναι ο μόνος που έχει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες,
ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στο σύνολο των ανατομικών δομών
του προσώπου (δέρμα, μυς, οστά, χόνδροι), αποδίδοντας το καλύτερο δυνατό
αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ογκολογική Χειρουργική Στόματος,
Σιελογόνων αδένων, Γνάθων, Κεφαλής & Τραχήλου

Ο στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρούργος είναι ο πλέον ειδικός για τη διάγνωση
και τη χειρουργική αντιμετώπιση των καλοήθων και κακοήθων βλαβών
της περιοχής του στόματος, του προσώπου και των γνάθων.

ΑΠΝΟΙΕΣ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Ενημέρωση • Video


 


 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗΣ AΠΝΟΙΑΣ ΥΠΝΟΥ

Innovative Intervention for Obstructive Sleep Apnea Treatment

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πρόγνωσης. Εάν έχετε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στόματος, θα πρέπει να εξετάζεστε τακτικά (κάθε χρόνο) από τον οδοντίατρό σας ή από ειδικό γναθοπροσωπικό χειρουργό.

 

θα πρέπει να προγραμματίσετε άμεσα ραντεβού για ειδική εξέταση. Εάν από την εξέταση διαπιστωθεί κάποια ύποπτη βλάβη, μπορεί να χρειαστεί βιοψία. Με τη βιοψία αφαιρείται ένα μικρό κομμάτι του ύποπτου ιστού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει ακριβής διάγνωση του προβλήματος και θα βοηθήσει τον γιατρό να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο θεραπείας.

 

NEWSIT : https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/protoporiaki-epemvasi-se-astheni-me-varia-ypniki-apnoia/2637475/amp//

 

 

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Patient Testification

Ευτυχής που απαλλάχθηκε, μετά από χρόνια από τη συσκευή που χρησιμοποιούσε για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, δηλώνει η ασθενής που υποβλήθηκε σε χειρουργική θεραπεία από τον Dr. Ιωάννης Χατζηστεφάνου MD, PhD, Γναθο Προσωπικό Χειρουργό. Η ασθενής υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή, συνδυασμένη επέμβαση σε υπερώα, βάση γλώσσας και υοειδές οστό για την οριστική θεραπεία της Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου. Δείτε την προσωπική της εμπειρία στο  

 

 

Link: https://www.facebook.com/138011006262185/posts/2278923655504232?sfns=mo

 

 

 

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΥΠΝΟΥ

Obstructive Sleep Apnea

Αποφρακτική άπνοια ύπνου (obstructive sleep apnea) είναι η παροδική και επαναλαμβανόμενη διακοπή – “απόφραξη” – της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οφείλεται σε μείωση του μυϊκού τόνου – “χαλάρωση” – κατά τη διάρκεια του ύπνου, της μαλακής υπερώας (ουρανίσκου), της γλώσσας ή και των δύο, τα οποία έρχονται σε επαφή με το οπίσθιο τοίχωμα του φάρυγγα και προκαλούν παρεμπόδιση – “απόφραξη” – της φυσιολογικής ροής αέρα προς τους πνεύμονες.

 

 

 

 

 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Patient Testification

Patient talks about his Sleep Apnea jaw surgery, his longtime experience after 6 years, his before and after experience and how he finally found the cure for the rest of his life. He never has to wear a breathing mask anymore and has now restful sleep.

 

 

 

 

 

ΦΑΡΥΓΓΟ - ΥΠΕΡΩΙΟ - ΣΤΑΦΥΛΑΠΛΑΣΤΙΚΗ

Uvulopalatopharyngoplasty (UPPP)

Η επέμβαση αυτή συνίσταται σε χειρουργική αφαίρεση – εκτομή τμήματος μίας μακριάς και χαλαρής υπερώας και σταφυλής. Μπορεί να γίνει και ρομποτικά για ταχύτερη επούλωση και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο.

 

 

 

 

 

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΕΝΕΙΟΓΛΩΣΣΙΚΟΥ ΜΥ

Genioglossus Advancement

Η επέμβαση αυτή συνίσταται σε μετατόπιση – καθήλωση της βάσης της γλώσσας σε πρόσθια θέση, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το οπίσθιο τοίχωμα του φάρυγγα, προκαλώντας άπνοιες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η όλη διαδικασία γίνεται με μια μικρή τομή μέσα από το στόμα και δε διαρκεί πάνω από 60 λεπτά.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΥΟΕΙΔΟΥΣ ΟΣΤΟΥ

Hyoid Suspension

Η επέμβαση αυτή συνίσταται σε ανάρτηση – καθήλωση του υοειδούς οστού στο πρόσθιο τμήμα της κάτω γνάθου, διατηρώντας ανοικτό τον αεραγωγό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

 

 

 

 

ΟΡΘΟΓΝΑΘΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Corrective Jaw Surgery

Η επέμβαση αυτή συνίσταται σε πρόσθια μετατόπιση της κάτω γνάθου - Mandibular Advancement – ή σε συνδυασμένη πρόσθια μετατόπιση της κάτω και της άνω γνάθου – Maxillomandibular Advancement – διευρύνοντας σημαντικά τον αεραγωγό και προσφέροντας οριστική λύση σε πάνω από 90% των περιπτώσεων αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, σχετιζόμενης με ανατομική προδιάθεση (οπισθογναθισμός, οπισθογενισμός).