Διαστοματική Ρομποτική Χειρουργική
Transoral Robotic Surgery • T.O.R.S.

Aποτελεί την πιο προηγμένη χειρουργική μέθοδο θεραπείας της αποφρακτικής άπνοιας ύπνου
και την αντιμετώπιση καλοήθων και κοκοήθων όγκων της οπίσθιας περιοχής της
γλώσσας και του στοματοφάρυγγα.

Profile Designer
Aπόδοση αρμονικών αναλογιών προσώπου

Ο γναθοπροσωπικός χειρουργός είναι ο μόνος που έχει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες,
ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στο σύνολο των ανατομικών δομών
του προσώπου (δέρμα, μυς, οστά, χόνδροι), αποδίδοντας το καλύτερο δυνατό
αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Ογκολογική Χειρουργική Στόματος,
Σιελογόνων αδένων, Γνάθων, Κεφαλής & Τραχήλου

Ο στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρούργος είναι ο πλέον ειδικός για τη διάγνωση
και τη χειρουργική αντιμετώπιση των καλοήθων και κακοήθων βλαβών
της περιοχής του στόματος, του προσώπου και των γνάθων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αισθητική & Επανορθωτική Χειρουργική Προσώπου & Γνάθων

Cosmetic Facial Surgery

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η αισθητική χειρουργική προσώπου εστιάζει στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου. Στις μέρες μας, όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες επιλέγουν να υποβληθούν σε κάποιας μορφής αισθητική επέμβαση για να απαλλαγούν από τις ατέλειες ή τα σημάδια γήρατος που τους ενοχλούν. Η απόδοση συμμετρίας και αρμονικών αναλογιών μεταξύ των επιμέρους χαρακτηριστικών του προσώπου είναι απαραίτητη για την επίτευξη ενός ελκυστικού και φυσικού αποτελέσματος.

 

Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό. Η ηλικία, η υφή του δέρματος, η δομή των οστών, είναι όλοι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της επέμβασης που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

Ο γναθοπροσωπικός χειρουργός είναι ο μόνος που έχει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στο σύνολο των ανατομικών δομών του προσώπου (δέρμα, μυς, οστά, χόνδροι), αποδίδοντας το καλύτερο δυνατό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

 

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικές από τις πιο αισθητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο. Υπάρχουν και άλλες που δεν αναφέρονται εδώ. Κλείστε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε από κοντά τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

 

Γενειοπλαστική: Αυξάνει ή μειώνει το μήκος και την προβολή του πηγουνιού. H απόδοση αρμονικών αναλογιών μεταξύ γενείου και μύτης αποτελεί τη βάση για ένα αισθητικά ισορροπημένο προφίλ (Profile Designers). Εάν, για παράδειγμα, το πηγούνι σας είναι πιο μικρό κάνει τη μύτη σας να φαίνεται πιο μεγάλη. Χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία (Virtual Surgical Planning) υπολoγίζουμε επακριβώς τη θέση και το μέγεθος του πηγουνιού, που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας πρόσωπο πετυχαίνοντας ένα άρτιο αισθητικό και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

 

Περίγραμμα γνάθου και προγούλι: Η αφαίρεση του πλεονάζοντος λιπώδους ιστού από την υπογενείδια χώρα (double chin) και η διαμόρφωση ενός καλοσχηματισμένου περιγράμματος κάτω γνάθου (Jaw-line Contouring) μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά σε ολόκληρο το πρόσωπο, προσφέροντας σας μια πιο νεανική, ελκυστική και λαμπερή εμφάνιση.

 

Ζυγωματικά εμφυτεύματα: Δημιουργούν πιο έντονα και καλοσχηματισμένα ζυγωματικά. Συχνά συνδιάζονται με αφαίρεση του λιπώδους σώματος της παρειάς (Buccal Fat Pad).

 

Βλεφαροπλαστική: Απομακρύνει το λίπος και την περίσσεια του δέρματος από τα άνω και κάτω βλέφαρα. Mπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επέμβασεις όπως brow lift.

 

Forehead / Brow Lift (Ανόρθωση μετώπου): Συχνά γίνεται σε συνδυασμό με βλεφαροπλαστική για τη βελτίωση της θέσης των φρυδιών και /ή απαλλαγή από τις γραμμές συνοφρύωσης (Frown lines) και τις βαθιές ρυτίδες στο μέτωπο.

 

Χείλη: Αύξηση όγκου και τόνωση στο περίγραμμα με τη χρήση διαφόρων υλικών πλήρωσης (Fillers). Τα “γεμάτα” και καλοσχηματισμένα χείλη μπορούν να προσδώσουν μια πιο ελκυστική ή νεανική εμφάνιση. Το να γίνουν τα χείλη απλά “μεγαλύτερα”, δεν προσφέρει συνήθως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απαιτείται αύξηση όγκου (volumizing) σε συνδυασμό με ενίσχυση του φυσικού περιγράμματος των χειλιών (vermilion outline) και διαχείριση της περιστοματικής περιοχής (γωνίες στόματος, φίλτρο και κάθετες ρυτίδες άνω χείλους) για την επίτευξη ενός πραγματικά ελκυστικού και κυρίως φυσικού αποτελέσματος.

 

Ανόρθωση άνω χείλους (Subnasal Lip Lift): Η αφαίρεση περίσσειας δέρματος από το άνω χείλος, με μια μικρή “αόρατη” τομή ακριβώς κάτω από τη μύτη, μπορεί να επαναφέρει το χείλος στο ιδανικό μήκος και με μια φυσική προς τα άνω κυρτότητα. Με το πέρασμα του χρόνου, τα χείλη γίνονται πιο μακριά και χάνουν τη φυσική τους κυρτότητα, με αποτέλεσμα να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος των άνω δοντιών στο χαμόγελο και την ομιλία, εικόνα “χαμόγελου ασθενούς με μασέλα” (“denture smile”).

 

Ρινοπλαστική: Μπορεί να μειώσει το μέγεθος της μύτης σας, να αλλάξει το σχήμα της άκρης (nasal tip) ή της γέφυρας (ήβος), να περιορίσει το άνοιγμα των ρουθουνιών, να αλλάξει τη γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους σας. Συχνά συνδυάζεται με βελτίωση της αναπνοής (λειτουργική ρινοπλαστική).

 

ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Botox® Injections: Μπορεί να προλάβει ή να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης μειώνοντας τη μυϊκή δραστηριότητα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη διόρθωση ρυτίδων στο μετώπο (Forrehead lines), το μεσόφρυο (Frown lines) και το πόδι της χήνας (Crow’s lines).

 

Injectable Fillers: Είναι συνθετικά (υαλουρονικό οξύ) ή μη (λίπος) υλικά που τοποθετούνται με μικρές βελόνες για να διορθώσουν ρυτίδες, ασυμμετρίες ή αυλακώσεις στο δέρμα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η διάρκειά τους ποικίλλει ανάλογα με το υλικό που επιλέγεται.

 

PRP μεσοθεραπεία: Η μεσοθεραπεία με τη χρήση αυξητικών παραγόντων που παράγονται από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma – PRP) είναι η πιο σύγχρονη και προηγμένη μέθοδος αντιγήρανσης προσώπου και λαιμού. Ενισχύει εντυπωσιακά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και μας βοηθά να διατηρούμε ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.

 

Αναίμακτη ρινοπλαστική: Η μη χειρουργική ρινοπλαστική (“Liquid Rhinoplasty”) είναι μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία βελτίωσης της εμφάνισης της μύτης με έγχυση υαλουρονικού οξέος. Αποτελεί εξαιρετική λύση για όσους επιθυμούν να διορθώσουν εύκολα και γρήγορα, μικρές ασυμμετρίες κατά μήκος της γέφυρας της μύτης ή να κάνουν τη μύτη τους να φαίνεται πιο ίσια. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με Botox για την εξάλειψη των ρυτίδων στα πλάγια της μύτης (“bunny lines”).

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οι περισσότερες από τις κοσμητικές επεμβάσεις στο πρόσωπο είναι ελάχιστα παρεμβατικές και μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να χρειαστεί παραμονή στο νοσοκομείο.

 

Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις συνεπάγονται μια εύλογη περίοδο αποθεραπείας κατά την οποία μπορεί να εμφανιστεί κάποιου βαθμού οίδημα, μώλωπες και δυσφορία.

 

Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα ή εάν σκέφτεστε να υποβληθείτε σε κάποια αισθητική  παρέμβαση στο πρόσωπο, θα χαρουμε να σας δούμε από κοντά και να λύσουμε όλες τις απορίες σας.